Gyprocwerken – Gyplat West-Vlaanderen

Bij het bepleisteren van uw woning kan u kiezen voor nat of droog pleisterwerk. Droog pleisterwerk is beter gekend onder de naam gyproc en gyprocwerken of gipsplaten. Dit materiaal is gebruiksvriendelijk en kan voor meer dan alleen het ‘vlakmaken’ van uw muren gebruikt worden. Gyproc wordt gekozen wanneer er geen optie is voor een lange droogtijd van het pleisterwerk. Ook zijn gipsplaten zeer geschikt voor het opdelen van ruimtes met valse stijlwanden. Ze zijn sterk en er kan gemakkelijk isolatie tussen worden geplaatst om zo een ruimte op te delen. Een ander groot voordeel is de brandwerendheid wat het extra veilig maakt.

Ook voor plafond of verlaagd plafonds is gyproc zeer geschikt. Er kunnen gemakkelijk openingen in gemaakt worden voor het plaatsen van inbouwspots.

Schuine wanden worden ook vaak met gipsplaten bekleed, dus ook voor het herinrichten van uw zolder kan dit een goede optie zijn. Eerst plaatsen we isolatie en deze wordt nadien met gyprocplaten bekleed.

Gyplat-platen zijn gelijkaardig aan gyprocplaten maar worden geplaatst om nadien bepleisterd te worden met nat pleisterwerk. Eerst worden de Gyplat-platen geplaatst tegen wand, schuine wand of plafond, nadien worden deze bepleisterd of beplakt.

Er kan ook gewerkt worden met Stucanet. Dit is een stevige netconstructie die voorzien wordt van 2 afwerkingslagen.

Contacteer SL Pleisterwerken en wij geven u het juiste advies en helpen u bij het bepalen welk soort pleisterwerk best wordt gebruikt.